Какви манджи или полуфабрикати за манджи, пастети и т.н. правите за зимата?
Пускам точно тази тема отделно, знаейки много добре, че има много теми за консервирането. Проблемът е, че НЕ ме интересуват туршии и сладка. Интересува ме нещо за бърза вечеря. За наяждане! Като се върна в къщи през зимата, да отворя 1 буркан, да го "доизпипам" на бързо и да стане вечерята. Без да мисля всяка вечер над философският въпрос: Какво ще вечеряме? Иначе в другите теми туршии колкото си щеш.
Имам в предвид нещо от рода на:
- зрял боб в буркани-чист / сварен без подправики, чушки, моркови и т.н./
- чушки в доматен сос
- сърми
- ропотамо-салата
- печен патлаждан
- зелен фасул
- гювеч
- месо в буркани и .т.н.
И как ги правите?
Особено ме интересува как се прави зрял боб като в консервна кутия само че в буркан. Така, че да мога да го отворя и да го направя я на салата, я на супа или в манджа..
Благодаря предварително!