Отговори
  • Мнения: 11 607
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА.

ЧАСТ 26

[Изображението е взето от тук.]



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

# 1
  • София
  • Мнения: 12 554
Маме,   bouquet за труда

# 2
  • София
  • Мнения: 10 858
Маме   bouquet

Аз с въпрос  Grinning
Как правите овчарски пай?
Искам да направя нещо подобно - на дъното на тавата - 2-3 кори за баница, отгоре - картофено пюре, след това запържена кайма и отново кори.

но ще се радвам и за някоя изпитана рецепта.

# 3
  • София
  • Мнения: 7 951
Мамо Цоцоланке ти целуна ли бебока от мен бе.
Ако не да тръгвам сам да го направя.  Laughing

# 4
  • Мнения: 1 798
Маме,благодаря за новата тема    bouquet

# 5
  • Мнения: 5 001
Мамо Цоцоланке ти целуна ли бебока от мен бе.
Ако не да тръгвам сам да го направя.  Laughing
Станахме двама....И аз идвам!  Mr. Green
Маме,мисли му,ако не си го нацелувала бебчо  hahaha hahaha hahaha

Аз с въпрос  Grinning
Как правите овчарски пай?
Искам да направя нещо подобно - на дъното на тавата - 2-3 кори за баница, отгоре - картофено пюре, след това запържена кайма и отново кори.

но ще се радвам и за някоя изпитана рецепта.
Ами....Моя "овчарски " пай се състои от пласт пюре в намазнена тавичка,отгоре запържена кайма с лук и подправки,кисели краставички на ситно и доматено пюре(1 с.л.).Отгоре пак пюре,заглаждам и пека...... Rolling Eyes

# 6
  • София
  • Мнения: 1 762
Мастерче, и аз като теб го правя. Много се учудих от тия кори и ще следя, ако някой каже как става  newsm78

# 7
  • София
  • Мнения: 10 858
Ми то това аз си го измислих с корите  Laughing не че така се прави  Laughing но понеже скоро правих пататник с кори и страшно вкусен беше, сега реших да му метна и една кайма.
Нямам кисели краставички обаче, а не ми се излиза.
Значи ще бъде по-странен овчарско- пататников пай Simple Smile

# 8
  • София
  • Мнения: 1 762
Вивиан Joy
Ама и какво име му измисли  Peace
Като го направиш, сподели моля те. А ако го и снимаш, много ще съм ти благодарна   bouquet

# 9
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Вивиан , аз пък искам рецептата за вкусният пататник Heart Eyes.

Маме, благодаря ти за темата  bouquet!

# 10
  • Мнения: 5 001
Вивеееее...Я идвай тука да признаваш какъв е тоз пататник дето станал много вкусен....Аааааа....Ние кво сЯ....само точим лиги тука  Mr. Green Mr. Green Mr. Green(особено аз  Joy )

# 11
  • София
  • Мнения: 7 951
Вивеееее...Я идвай тука да признаваш какъв е тоз пататник дето станал много вкусен....Аааааа....Ние кво сЯ....само точим лиги тука  Mr. Green Mr. Green Mr. Green(особено аз  Joy )

Страхотно родопско ястие само дето аз го правя без кори (това с корите е родопски клин) като съм се учил от една баба от Смолянско.

# 12
  • Мнения: 5 001
Вивеееее...Я идвай тука да признаваш какъв е тоз пататник дето станал много вкусен....Аааааа....Ние кво сЯ....само точим лиги тука  Mr. Green Mr. Green Mr. Green(особено аз  Joy )

Страхотно родопско ястие само дето аз го правя без кори (това с корите е родопски клин) като съм се учил от една баба от Смолянско.


Добре де.....мА как да го направя..... Mr. Green
Аз съм от ВАРНА....там тая вкусотия не се прави....И не знам как се прави....Т.е. знам но само схематично....
Кое,как след кое,на какъв огън....и т.н.

# 13
  • София
  • Мнения: 1 762
Мастерче, аз го правя така:

Готови кори. Сега има едни по- дебели, с тях става супер. Три или четири сварени картофа, рендосани. Голяма глава лук, подправки, сирене колкото искате.

Задушавам хубаво лука, прибавям подправките, рендосаните картофи и обърквам. В голям тиган се слагат три кори, като може леко да се подмазнят помежду си. вътре се слага плънката и отгоре още три кори. Подпъхват се така, че да стане на пакет по формата на тигана. Правя го в тефлонов, за да е с малко мазнина. Слага се на котлона. Като корите отдолу станат златисти, с помощта на голяма чиния или нещо удобно се обръщат и от другата страна. Да стане и там златисто  Peace
При сервирането аз лично го режа , като торта. Много го харесваме в къщи.  Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 7 951
Вивеееее...Я идвай тука да признаваш какъв е тоз пататник дето станал много вкусен....Аааааа....Ние кво сЯ....само точим лиги тука  Mr. Green Mr. Green Mr. Green(особено аз  Joy )

Страхотно родопско ястие само дето аз го правя без кори (това с корите е родопски клин) като съм се учил от една баба от Смолянско.


Добре де.....мА как да го направя..... Mr. Green
Аз съм от ВАРНА....там тая вкусотия не се прави....И не знам как се прави....Т.е. знам но само схематично....
Кое,как след кое,на какъв огън....и т.н.

Това е модернизирания варинт за печене във фурна. То си става и на котлон, ама аз нали знаете съм по по-мързеливите варианти. Иначе най добре е на сач върху огнище, ама ние в нашата панелка нямаме такива възможности.

Общи условия

Активация на акаунт