Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
За намазване на корите:
250 мл прясно мляко
2 яйца
1/2 чаена чаша олио
1 бакпулвер
За пълнежа:
1/2 кг пресен спанак
1 връзка пресен лук
200 гр сирене
1 кафена чаша зехтин или олио
черен пипер, червен пипер, сол
За отгоре:
2 супени лъжици олио
1 жълтък
1 супена лъжица краве масло на парченца
1 пак. Сусам
ПРИГОТВЯНЕ:
Запържете лука в зехтина (или олиото) и добавете измития, отцеден и накъсан спанак.
Сотирайте 4 минути, добавете солта и подправките, разбъркайте и дръпнете от котлона.
Оставете спанака да изстива.
В купа разбъркайте яйцата, прясното мляко, бакпулвера и олиото.
В намазнена тава разстелете две от корите и ги намажете с млечен сос, а между тях с олио, отгоре разстелете още две кори, пак ги намажете с млечен сос и разпределете от спанака, и така през четири кори, които мажете с млечния сос (между тях с олио), разстилате спаначния пълнеж, като завършвате с последните две кори.
Намажете отгоре с жълтък и Олио. Порасете със сусам.
Нарежете на квадратни парчета.
Върху всяко парче сложете по бучка краве масло.
Пече се в загрята на 200 градуса фурна до готовност.