За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 632
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
  • Мнения: 21 709
Здравейте, може ли да ми препоръчате рецепта за крем карамел с козунак или някаква друга рецепта, че имам един изостанал изсъхнал козунак и се чудя какво да го правя. Благодаря предварително!
Заповядай, снимката е линк към рецептата.



Успех, душа! Simple Smile  Току виж се изненадаш и отгледаш прекрасен босилек  с новите знания. Simple Smile

# 586
  • Мнения: 69
Здравейте, може ли да ми препоръчате рецепта за крем карамел с козунак или някаква друга рецепта, че имам един изостанал изсъхнал козунак и се чудя какво да го правя. Благодаря предварително!
Заповядай, снимката е линк към рецептата.



Успех, душа! Simple Smile  Току виж се изненадаш и отгледаш прекрасен босилек  с новите знания. Simple Smile

Чудесно, много ти благодаря, ще пробвам!

# 587
  • Мнения: 13 393
Скрит текст:
На принципа на пържените филийки, ползваш козунак вместо хляб.
O, да. Това става чудно вкусно. Тази сутрин правих така едни кифлички.


Марчева, студено му е на босилека още. Ти си в София, сутрешните температури са ниски още. За да оцелее трябва минималната температура да не пада под 10-тина градуса. Моят вече е голям, но си стои на остъклената тераса, рано му е да го изкарам на откритата. Отгледай ги го от семена. Сега е момента.

Пържени филийки с козунак сега  е много модна закуска в софийските брънч заведения.

# 588
  • Мнения: 14 147
А аз дадох останалия козунак на кучето. Не, че то ме уважи, зарови го в градината, но ако бях прочела по-рано.... Disappointed Relieved

# 589
  • София
  • Мнения: 11 736
А аз дадох останалия козунак на кучето. Не, че то ме уважи, зарови го в градината, но ако бях прочела по-рано.... Disappointed Relieved
При мен се изяде до последното парченце, няма повече,  бяха много хубави, дали да завъртя още един...

# 590
  • Мнения: 14 147
Аз направих четири големи за Великден. А преди това две недели поред правих "репетиция" и ни дойдоха в повече. Не изхвърлих много, 1/3 козунак, не стигаше за торта или сладкиш, но можеше на филийки да го направя.

# 591
  • София
  • Мнения: 3 041
Марчева,разеляш ли босилека като го садиш?Аз купувам от веригите и съм забелязала,че ако разделя туфата да не са на гъсто,те не вървят.И вече слагам цялата туфа без да я пипам.

# 592
  • Мнения: 589
Благодаря за съветите относно босилечето, не съм го гледала правилно, преполивам го, уж все да е влажно, изнесох го навън и вероятно му е студено, ама какво вероятно, в София сутрин е студено все още, няма слънце да топли. Ще си купя ново и ще го засадя. Моренка чуден ,огромен, хубаво зелен, такъв никога не мога да отгледам, ако имам 5 -6  листа направо съм доволна.
Ако е на тераса в саксии, защо не пробваш със семена. Има един дребнолистен босилек, който аз много харесвам. Освен, че мирише прекрасно, е и много красив. Става на едни свежо зелени топки. Аз си садя по няколко саксии на терасата и за подправка, и за красота. В Практикер видях такива семена. На мен ми бяха донесли преди няколко години от Одрин и всяка есен си запазвам семена.

# 593
  • София
  • Мнения: 11 736
Марчева,разеляш ли босилека като го садиш?Аз купувам от веригите и съм забелязала,че ако разделя туфата да не са на гъсто,те не вървят.И вече слагам цялата туфа без да я пипам.
Не! Вадя от измислената саксийка и го заравям в моята, поливам
...........
Ако е на тераса в саксии, защо не пробваш със семена. Има един дребнолистен босилек, който аз много харесвам. Освен, че мирише прекрасно, е и много красив. Става на едни свежо зелени топки. Аз си садя по няколко саксии на терасата и за подправка, и за красота. В Практикер видях такива семена. На мен ми бяха донесли преди няколко години от Одрин и всяка есен си запазвам семена.
...........................
До момента не съм виждала семена, честно казано, ще погледна, благодаря!

Ама много ме е яд, че с нещо толкова лесно не успявам да се справя, всяка година засаждам и много си го гледам, след месец гледам само оголени пръчки и това е. На терасата си имам други цветя, те вървят добре, но с босилек не се справям. Ще се пробвам отново.

# 594
  • Мнения: 6 895
И аз не успявам босилека. Имам разни други, но босилека просто не става.

# 595
  • Мнения: 589
Някъде дребнолистният босилек е известен като гръцки босилек. Виждала съм го посаден в градина и образува подобни топки като на снимката. Аз го садя в не много големи саксии и стават по-малки топки, но много красиви и свежи през лятото. В края на лятото цъфти с малки бели цветчета и като изсъхнат, от връхчетата си събирам семена за следващата година. Даже си падат семената в саксиите. Аз само скубя изсъхналото стъбло на есен. Прибирам на стълбището саксията и на пролет вадя на терасата и започвам да поливам.

# 596
  • Мнения: 3 503
На сина ми (гледа го в средно голяма саксия на терасата, южно изложение, но и полусянка) се получава, но какво му бае и прави...не знам  Simple Smile, моят в градината си замина и не съм повтаряла. Но и не живеем постоянно в къщата, нито ходим толкова често, че да се грижа подходящо.

# 597
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 488
Босилек съм гледала в градината, растеше като бесен, накрая хвърлях, че нямаше какво толкова да го правя; две коренчета бяха, ама избуяха много.

# 598
  • Мнения: 4 267
Марчева, купи си семена босилек. Бързо поникват и не искат много грижи докато пораснат
, все още има семена в големите вериги. С едно пакетче много години подред ще можеш да си отглеждаш. Аз моя пакет трета или четвърта година го ползвам вече. И клончета във вода също пускат корени и можеш да си ги засадиш пак. Тези купените може и грешката да не е в теб, че не можеш да ги отглеждаш. Кой знае от къде идват и колко са преторени. То и с купените цветя е на късмет работата ще оживеят ли или ще умират.

# 599
  • Мнения: 9 576
В сортови семена има най-различни семена за босилек. И при мен не виреят перфектно. Като знам гърците как ги гледат без грижи....
Имах една близка в Асеновград, при нея джодженът беше полудял като бурен, но винаги ме караше да й нося копър, че не виреел грам.

Общи условия

Активация на акаунт