Козунаци 2024

  • 25 150
  • 486
  •   2
Отговори
# 480
  • In transit
  • Мнения: 11 937
За останал и стар козунак мога да предложа любимата ми карамелова торта. С нея бързо заминават всички остатъци от козунаци и кифли.

# 481
  • Мнения: 9 801
Аз мажа само с разбит белтък. Последните, които вече показвах. Единият със захар и филирани бадеми, другият пак с бадеми и натрошени лешници,  без захар.
Пека с фолио като Дара. Беше ми трудно да свикна с газова фурна, но това е резултатът с англ. брашно за хляб, суха полска мая, ирландско мляко и шотландско масло.

# 482
  • Мнения: 1 460
Аз мажа само с леко разбит белтък, наръсвам с мокра захар. Като се запече отгоре слагам фолио и с него нека. Около 35 минути някъде и го вадя

# 483
  • Мнения: 632
Най-добре се получиха на долен реотан с вентилатор на 160 градуса, за 20-25 минути.

# 484
  • Мнения: 2 890
Христос воскресе! Flowers Four Leaf Clover

Моите козунаци успешно бяха транспортирани до извън накрая на света. За кратко оцеляха и трошичка не остана. Grinning
Доволна съм.
Скривам ги, че ги щракнах набързо за архива, не съм се старала много-много.
Скрит текст:
Две рула - с шипков мармалад и орехи, и с червени боровинки.


И два козунака - със златни стафиди и бадеми и с червени стафиди и орехи.

Не ми се размина и месенето на зелено. Мъкна си квас където и да ходя, та зарадвах групата със селски хляб.
Месех на око и в посуда каквато намерих, но резултата беше неочаквано добър. Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 май 2024, 06:34 от Sysly

# 485
  • Мнения: 1 810
Прекрасни! Тънката коричка как си личи...

Как е навито рулото вляво?

# 486
  • Мнения: 2 890
Прекрасни! Тънката коричка как си личи...

Как е навито рулото вляво?

Благодаря.
От ляво е на два фитила - като шнур, а другото с многото орехи навих като руло.

Общи условия

Активация на акаунт